Puppy Coaching

Begeleiding en steun voor de puppy eigenaar in de opvoeding

en het leren gehoorzamen van zijn pup. 

 

Het kopen en in huis nemen van een pup is spannend en leuk. Vooral leuk en dat zou het ook moeten blijven, maar het opvoeden van een puppy is zeker niet eenvoudig. Dat blijkt al snel. Je moet er ten eerste veel tijd insteken, een vakantie zou een mooie periode kunnen zijn. Daarnaast veel geduld. Wat als je eigen "training / opvoeding" nu niet wil lukken? Er kan veel verkeerd gaan en dat kan gevolgen hebben op de verdere ontwikkeling naar een sociale huishond. Je pup leert nu razend snel en gaat ook vaste patronen herkennen die hem tot voordeel kunnen zijn , dus ook gedrag wat wij ongewenst vinden. Dit is voor de pup normaal, maar als puppy bezitter kan zijn gedrag tot ergenis leiden.

 

Tip om te onthouden: Jonge pups zijn met 3 hoofdzaken bezig: slapen, eten en leren.

 

Als het slapen minder wordt en de interesse voor de omgeving groter, gaat de pup meer leren. Het is dan ook tijd om meer te gaan socialiseren. Laat ze dingen ontdekken die je misschien niet leuk vindt, maar net als een peuter, zal de pup moeten ontdekken dat de kachel heet is (spreekwoordelijk). Als puppybezitter zal je de pup hier in moeten begeleiden. Een ieder weet wel dat je regels moet stellen wat niet en wat wel mag, dat je daarin duidelijk moet zijn en volhoudend. Wat nu als de pup keer op keer weer de regels overtreed, je wordt boos, voelt je zelf onmachtig en gaat over tot straffen. Fout, niet doen het heeft geen enkel nut want de pup begrijpt jouw boosheid niet!

 

Dit is vaak het moment dat mensen contact met ons opnemen met de vraag:"Wat nu te doen, ik heb allles geprobeerd. Hij luistert gewoon niet".

 

Problemen voorkomen is altijd beter, je kunt bij ons al terecht zodra de pup in huis is voor advies, wij komen dan bij je langs aan huis. Enkele klanten wilden zelfs al dat wij vóór de komst van de pup een bezoek brachten, geen probleem. Heel verstandig zelfs. Is de pup al een aantal weken in huis dan kan er op de buitenlocatie worden afgesproken. Bedenk als je pup niet slaapt is hij aan het leren; waar hij kan plassen, waar hij op kan bijten, of je stenen, takken, boterhamzakjes, ja zelfs poep kan eten!  Springen is leuk, maar niet goed voor een pup of wat dacht je van sjorren aan broekspijpen?

 

Wat kan de PuppyCoach jou bieden?   Lees meer......>

 

 

 

Tel 06-21444421 - info@puppycoach.nl  - Wij zijn onderdeel van Hondenschool NU